Επιχειρήματα και γεγονότα

Το 1859. Αγγλικός χημικός Robert CEZZ Εφευρέθηκα βαζελίνη. Ανακάλυψε τις εκπληκτικές ιδιότητες της προκύπτουσας ουσίας - επούλωση, μαλακώνει και προστατεύει το δέρμα. Έλεγξε ένα νέο εργαλείο προσωπικά για τον εαυτό του, λίπανση καίει και ρωγμές στο δέρμα.

Ιστορικό της εφεύρεσης

Αρχικά, ο Robert Cezbro κάλεσε το νέο προϊόν με ζελέ πετρελαίου. Αλλά ένα τέτοιο όνομα δεν προσελκύει αγοραστές, οπότε ο εφευρέτης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό δύο λέξεων: Γερμανικά "Wasser" - Νερό και Ελληνικά "ΕΛΑΙΟΝ" - Ελαιόλαδο.

Το 1872, ο Cezbro έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή του προϊόντος και στις 14 Μαΐου 1878 κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας "Vaseline" ως εμπορικό σήμα.

Η ιστορία της "Vaseline" είναι μοναδική, διότι αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση, όταν το όνομα του εμπορικού σήματος μετατρέπεται σε καθολική χρήση ως όνομα της κατηγορίας του προϊόντος.

Το Vaseline είναι ...

Το Vaseline είναι φυσικός - Λαμβάνεται από φυλλοβόλα ρητίνες παραφίνης, ακολουθούμενη από καθαρισμό και λεύκανση με ειδικές ουσίες. Η φυσική βαζελίνη, σε σύγκριση με την τεχνητή, πιο ιξώδη, διαφανή, άχρωμη, χωρίς γεύση και οσμή, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και προσελκύει νερό στον εαυτό του. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα που ξεπλύνεται και αφήνει κολλώδη ίχνη.

Τεχνητός Η βαζελίνη είναι μια ένωση στερεού ceresina και παραφίνης με καθαρισμένη βαζελίνη ή αρωματικό έλαιο. Η τεχνητή βαζελίνη λαμβάνεται στην ξυλουργική (τεχνική βαζελίνη) ή στην καλλυντική (καλλυντική βαζελίνη) βιομηχανία. Αυτό το πετρέλαιο δεν είναι πολύ ιξώδες, λασπώδες λευκό ή κιτρινωπό χρώμα, πλούσιο, άοσμο και γεύση. Η τεχνητή βαζελίνη είναι τεχνική, ιατρική και καλλυντικά.

Εφαρμογή

Σήμερα, οι βαζελίνοι χρησιμοποιούνται στην ηλεκτρική βιομηχανία, για την απόκτηση πλαστικών λιπαντικών, για την προστασία των μετάλλων από τη διάβρωση, ως καθαρτικό στην ιατρική και ως συστατικό των καλλυντικών κρέμες στα καλλυντικά.

Πού και πώς μπορώ να εφαρμόσω το Vaseline στο σπίτι;

Για τα τακούνια . Πιστεύεται ότι η βαζελίνη δεν ενυδατώνει το δέρμα, αλλά δημιουργεί μόνο ένα προστατευτικό φράγμα που βοηθά στην κατανόηση της υγρασίας. Αλλά είναι ότι όπως μπορεί, είναι μια βαζελίνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον μετριασμό του δέρματος του φλαμίνου. Εφαρμόστε το Vaseline για τη νύχτα των αγενών περιοχών του δέρματος στους αγκώνες, τα τακούνια, τα γόνατα και το πρωί θα είναι σημαντικά μαλακότερες.

Για τη μυρωδιά . Η Vaseline σας βοηθάει τέλεια να επεκτείνει τη δράση των οινοπνευματωδών ποτών - πριν ψεκάσει τους καρπούς και το λαιμό, πρώτα έβαλε ένα μικρό πετρελαϊκό σε αυτά τα μέρη. Το πράγμα είναι ότι η βαζελίνη απορροφά τη μυρωδιά και το διατηρεί, εξαπλώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για τα φρύδια . Για να δώσετε φρύδια τη σωστή και επίμονη μορφή, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ειδική γέλη. Πάρτε μια καθαρή καλλυντικά βούρτσες, πιέστε μια σταγόνα βαζελίνης σε αυτό, απλώστε τα φρύδια σας, δίνοντάς τους τη σωστή μορφή. Όταν η βαζελίνη είναι ξηρή, τα φρύδια δεν θα καθοριστούν μόνο για μια ολόκληρη μέρα, αλλά και να αρχίσουν να γλιστρήσουν. Με την ευκαιρία, η ίδια εστίαση μπορεί να γίνει με τα μαλλιά. Το Vaseline δεν σπαταλάει τα μαλλιά, αλλά θα τους κάνει ομαλά.

Φωτογραφία: www.globallookpress.com.

Για πρόσωπο . Από το Vaseline μπορείτε να κάνετε ένα μέσο για την αφαίρεση του μακιγιάζ. Πάρτε το πανί ή χαρτοπετσέτα, τροφοδοτήστε το με πετρέλαιο και χρήση για τη Demacia. Η Vaseline θα απομακρύνει ακόμη και αδιάβροχα καλλυντικά.

Για το σώμα . Από την βαζελίνη μπορεί να γίνει απλή και φθηνή κατάπαυση για το σώμα. Πρέπει να αναμίξετε το βαζελίνη με αλάτι για να κάνετε ένα θάμνο αλατιού ή με καφέ ζάχαρη για να κάνετε ζάχαρη. Ένα τέτοιο θάμνο καθαρίζει απαλά το δέρμα.

Για τα χείλη

. Χρωστικά χείλη; Εφαρμόστε πάνω τους για τη νύχτα της Βασελίνης - και το πρωί θα είναι φρέσκα και υγραίνονται.

Για θεραπεία . Η βαζελίνη λιπαίνει την τραυματισμένη θέση σε εγκαύματα, ρωγμές, ξήρανση του ρινικού βλεννογόνου, της ψωρίασης και ούτω καθεξής. Σημειώστε ότι στην περίπτωση αυτή - ένα λεπτό στρώμα και σε μικρές ποσότητες.

Για παιδιά . Αυτό είναι ένα από τα κόλπα που μπορείτε να σημειώσετε τις νεαρές μητέρες. Εάν, κατά το πλύσιμο ενός παιδιού, το μωρό φωνάζει να εισέλθει στο σαμπουάν στα μάτια - να τον λιπάνετε με τα φρύδια βαζελίνης. Είναι βαζελίνη σχηματίζει ένα προστατευτικό γείσο που δεν θα επιτρέψει το σαμπουάν να μπει στα μάτια.

Από ουλές . Από την ακμή Vaseline δεν θα σώσει, αλλά θα βοηθήσει στην εξάλειψη των συνεπειών τους - ουλές που σχηματίζονται λόγω ασθένειας ακμής. Επεξεργασία των προσβεβλημένων περιοχών της δερμάτινης βαζελίνης πρέπει από την εμφάνιση των ουλών, να μην τους επιτρέπουν να σβήσουν.

Με την ευκαιρία, η βαζελίνη πρακτικά δεν έχει αντενδείξεις για χρήση, μια αλλεργική αντίδραση με τη μορφή εξάνθημα διαφορετικού χαρακτήρα μπορεί πολύ σπάνια.

Спаситель вазелин. Помощь коже и не только

Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ ξηρού δέρματος στα χέρια και "πολεμής αστραπή" στο σακάκι; Με την πρώτη ματιά - όχι. Ωστόσο, οφείλεται στην εφεύρεση που δημιουργείται το τελευταίο τρίμηνο του αιώνα XIX, ένα και ένα άλλο πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

Σήμερα μιλάμε για βαζελίνη.

Ποιός είναι αυτος?

Η εφεύρεση ανήκει στον βρετανικό χημικό Robert Cape. Το 1859 δέχεται βαζελίνη και ελέγχει τις ιδιότητές του στον εαυτό του, αντιμετωπίζοντας τους καίει και ρωγμές στο δέρμα. Όπως αποδείχθηκε, η ουσία θεραπεύει, μαλακώνει και προστατεύει το δέρμα.

"Λάδι ζελέ" ήταν το πρώτο όνομα της βαζελίνης. Προφανώς, ήταν μη δημοφιλής και δεν προσελκύει αγοραστές, οπότε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το Castbro αλλάζει το όνομα. Τώρα αποτελείται από δύο λέξεις: Γερμανικά "Wasser" - Νερό και Ελληνικά "Ελάτιο" - Ελαιόλαδο.

Διαβάστε το υλικό στο θέμα: Ποιος άνοιξε βιταμίνη C;

Στις αρχές της δεκαετίας του '70, το ερώτημα εκδίδεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την απελευθέρωση του προϊόντος και στις 14 Μαΐου 1878, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας "Vaseline" ως εμπορικό σήμα.

Τόσο διαφορετικά

Η πρόοδος της ανθρώπινης γνώσης οδήγησε στο γεγονός ότι εκτός από τις φυσικές, φυσικές ουσίες, εμφανίστηκαν τεχνητά ανάλογα για πολλούς από αυτούς. Δεν αφήνει στην άκρη και το Vaseline - συμβαίνει επίσης φυσικό και τεχνητό.

Το πρώτο λαμβάνεται από φυλλοβόλους ρητίνες παραφίνης, στη συνέχεια καθαρίζονται και λεύκανση. Σε σύγκριση με την τεχνητή, η φυσική βαζελίνη είναι πιο ιξώδης, διαφανής, δεν έχει χρώματα, γεύση και μυρωδιά, "τραβάει" νερό. Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι δύσκολο να ξεπλύνετε το δέρμα.

Διαβάστε το υλικό στο θέμα: Πώς κέρδισε ο Rakhit: Βραβείο Νόμπελ για τη βιταμίνη D

Η τεχνητή βαζελίνη είναι ένα σύμπλεγμα στερεού κρυμίνης και παραφίνης με καθαρισμένη βαζελίνη ή αρωματικό έλαιο. Το ιξώδες του δεν είναι τόσο έντονο, έχει ένα λασπώδες, λευκό ή κιτρινωπό χρώμα, μοιάζει με μια αλοιφή, δεν μυρίζει και δεν έχει γεύση. Υπάρχει μια τεχνική, ιατρική και καλλυντική βαζελίνη.

Πού και ποια είναι η χρήση βαζελίνης; Ενδείξεις για χρήση - Ιατρικές και όχι μόνο

Ιατρική και κοσμετολογία

Με τους ιατρικούς και καλλυντικούς στόχους της βαζελίνης χρησιμοποιείται όταν ξηρό δέρμα, για να εξαλείψει τη δυσμενή επίδραση στον άνεμο, τον ήλιο, τη θερμοκρασία κρύου και τις σταγόνες του.

Спаситель вазелин. Помощь коже и не только

Επιπλέον, λιπαίνονται από ορισμένα ιατρικά προϊόντα (η άκρη του κλύσματος, ο αγώγιμος αερίου) πριν εκτελέσουν οργανικές διαδικασίες.

Μαλακώστε το χοντρό δέρμα. Εφαρμόστε το Vaseline πριν από τον ύπνο σε αυτές τις περιοχές του δέρματος στους αγκώνες, τα τακούνια, τα γόνατα - το πρωί θα είναι σημαντικά μαλακότερες.

Αφαιρέστε το μακιγιάζ. Αυτό θα βοηθήσει το ύφασμα ή χαρτοπετσέτα εμποτισμένη με βαζελίνη. Πιστεύεται ότι έρχεται ακόμη και αδιάβροχα καλλυντικά.

Ενάντια στις ουλές. Η "ακμή" του Vaseline δεν αντιμετωπίζει, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των συνεπειών τους - οι ουλές που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ασθένειας ακμής. Η επεξεργασία ευθυγραμμισμένων θέσεων στη βαζελίνη του δέρματος πραγματοποιείται από τη στιγμή της εμφάνισης ουλών, που δεν επιτρέπουν τα ελαττώματά τους.

Αντενδείξεις; Λίγο, αλλά υπάρχει.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη με υψηλή ευαισθησία και αλλεργίες.

Με παρατεταμένη χρήση, ο ερεθισμός του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί στον τόπο της εφαρμογής της βαζελίνης, καθώς και αλλεργικών αντιδράσεων.

Όταν εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Vaseline; Τι μπορεί να μην ξέρετε

Παπούτσια, τσάντα ή πορτοφόλι που έχασαν λάμψη; Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης πάνω τους και σκουπίστε με φυσικό πανί σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μικρή αστραπή σε ένα σακάκι, παπούτσια κ.λπ.; Λίγο αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.

Στα ρούχα χτυπήστε το κραγιόν ή την κρέμα τόνων; Αντιμετωπίστε μια μικρή ποσότητα πετρελαίου και φραγμού με τον συνήθη τρόπο.

Από την Ιστορία: Κατά τη διάρκεια του μεγάλου πατριωτικού πολέμου, τα λιπαντικά λιπαντικά σχηματίζονται για το ψήσιμο του ψωμιού.

Διαβάστε το υλικό στο θέμα: Στο όνομα της νίκης! Τροφοδοσία των γιατρών κατά τη διάρκεια του μεγάλου πατριωτικού πολέμου

Τελικά

Παρά την πίεση της ανακάλυψης, η βαζελίνη, σε αντίθεση με πολλές εφευρέσεις εκείνης της χρονικής περιόδου, χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι η χρήση της βαζελίνης στην ιατρική και το φαρμακείο πρέπει να είναι προσεκτική και, φυσικά, δεν είναι πανάκεια - ιδιαίτερα από τα ίδια προβλήματα του δέρματος. Υπάρχουν καταστάσεις όταν η χρήση του μπορεί να επιδεινώσει τη διαδικασία - για παράδειγμα, όταν η ακμή και η Rosacea.

Πώς να μεταχειριστείτε την Αποδόδια; Λέει Υποψήφιος Ιατρικές Επιστήμες, Δερματοβιολόγος "Κλινική εμπειρογνώμονας Tula" Vladislav Leonidovich Sheinkman

Η βαζελίνη μπορεί να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση ενυδατωμένου δέρματος. Δημιουργεί μια υδατοαπωθητική ταινία, είναι αδιάλυτη στο ίδιο το νερό. Έτσι, η υγρασία συγκρατείται στα κύτταρα. Ωστόσο, με τέτοια "προστασία", η ισορροπία του νερού των κυττάρων μπορεί να διαταραχθεί. Επιπλέον, η βαζελίνη είναι αρκετά δύσκολη την πλύση από το δέρμα. Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη της φλεγμονής, είναι αδύνατο να εφαρμοστεί σε ένα παχύ στρώμα στο ακατέργαστο δέρμα, καθώς η βαζελίνη καθυστερεί όχι μόνο το νερό, αλλά και λιπαρό λίπος και ρύπανση.

Η έξοδος είναι απλή: όλα είναι καλά σε μετριοπάθεια, και στη συνέχεια όταν χρειάζεστε. Εάν έχετε σχεδιάσει να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να λύσετε τυχόν προβλήματα υγείας, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Κλείστε ραντεβού με έναν ιατρό-δερματολόγο εδώ

Προσοχή: Οι διαβουλεύσεις δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις πόλεις

Κείμενο: Enver Aliyev

Ένα βάζο με βαζελίνη μπορεί να βρεθεί, ίσως, σε οποιοδήποτε σπίτι. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαρμακευτικό και καλλυντικό εργαλείο, το οποίο πρακτικά δεν έχει αντενδείξεις και παρενέργειες, και ακόμη και έχει τη δική του μέρα - στις 14 Μαΐου (ήταν αυτή την ημέρα το 1878 το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ελήφθη στις ΗΠΑ). Τι είναι το Vaseline, τι είδους υπάρχει και σε ποιες καταστάσεις μπορεί να είναι χρήσιμη; Λεπτομέρειες στο νέο άρθρο σχετικά με το Medaboutme.

Βασικά γεγονότα για την βαζελίνη

Η βαζελίνη είναι μια αλοιφή, το χρώμα του οποίου μπορεί να ποικίλει από διαφανές έως κίτρινο (ανάλογα με το βαθμό καθαρισμού).

Η βαζελίνη είναι μια αλοιφή, το χρώμα του οποίου μπορεί να ποικίλει από διαφανές έως κίτρινο (ανάλογα με το βαθμό καθαρισμού).

  • Το Vaseline είναι ένα από τα προϊόντα εξευγενισμού πετρελαίου.
  • Η κύρια δραστική ουσία που αποτελεί μέρος της βαζελίνης είναι η λευκή υγρή παραφίνη.
  • Η Vaseline δεν έχει χρώμα, καμία μυρωδιά, επομένως, δεν θα είναι γνωστό γι 'αυτόν, δεν θα είναι γνωστό σε κανέναν.
  • Η βαζελίνη μπορεί να αναμειχθεί με οποιοδήποτε καλλυντικό έλαιο εκτός από καστόρι και το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα που θα έχει τόσο προστατευτικές όσο και θρεπτικές ιδιότητες για κύτταρα του δέρματος.
  • Ιατρική βαζελίνη και εφαρμογή αυτού του φαρμάκου

Η ιατρική βαζελίνη πωλείται σε σωλήνες αλουμινίου για 25 g. Χρησιμοποιείται για τοπική εφαρμογή σε κατεστραμμένο δέρμα. Αφού εισάγετε αυτό το εργαλείο στις προβληματικές περιοχές του δέρματος, δημιουργεί ένα συγκεκριμένο προστατευτικό φράγμα κάτω από το οποίο τα κύτταρα του δέρματος μπορούν να αναγεννηθούν γρήγορα. Απαγορεύεται αυστηρά η εφαρμογή του για να ανοίξει πληγές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν μολυνθεί. Πριν από τη διαδικασία πρέπει να καθαρίσετε την επιφάνεια από τη μόλυνση με νερό ή ειδικές χαρτοπετσέτες. Επιπλέον, αξίζει να αποφύγετε τα μάτια του στα μάτια ή στην επιφάνεια των βλεννογόνων μεμβρανών.

Οδηγίες για τη χρήση της Vaseline συνιστά την εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας αυτής της φαρμακευτικής αγωγής και των φωτεινών κινήσεων το τρίψτε απαλά στο δέρμα. Η δεύτερη επιλογή χρήσης είναι η εφαρμογή.

Καλλυντικά βαζελίνη για ομορφιά και υγεία δέρμα

Η καλλυντική βαζελίνη δεν απορροφάται στα βαθιά στρώματα του δέρματος και διεισδύει μόνο σε επιφανειακή, δημιουργώντας ένα είδος προστατευτικής μεμβράνης. Δεν επηρεάζει την κατάσταση των κυττάρων του, δηλαδή, καμία φαρμακευτική ιδιότητα δεν έχει (δεν ενυδατώνει και δεν τροφοδοτεί). Ωστόσο, η βαζελίνη προστατεύει τον ιστό από την αρνητική επίδραση διαφόρων παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος (άνεμος, παγετός, χιόνι κ.λπ.).

Η καλλυντική βαζελίνη δεν απορροφάται στα βαθιά στρώματα του δέρματος και διεισδύει μόνο σε επιφανειακή, δημιουργώντας ένα είδος προστατευτικής μεμβράνης. Δεν επηρεάζει την κατάσταση των κυττάρων του, δηλαδή, καμία φαρμακευτική ιδιότητα δεν έχει (δεν ενυδατώνει και δεν τροφοδοτεί). Ωστόσο, η βαζελίνη προστατεύει τον ιστό από την αρνητική επίδραση διαφόρων παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος (άνεμος, παγετός, χιόνι κ.λπ.).

Χρησιμοποιείται συχνότερα για την τοπική εφαρμογή στις περιοχές θραύσης του δέρματος, οι οποίες βρίσκονται στους αγκώνες, τα γόνατα. Δεν είναι κακό για την προστασία των χειλιών, το δέρμα του προσώπου στην ψυχρή περίοδο. Η καλλυντική βαζελίνη αποτελεί μέρος ενός τεράστιου αριθμού διαφορετικών κρεμμάτων, μάσκες, υγιεινά κραγιόν και άλλα προϊόντα προσώπου και περιποίησης του σώματος.

Η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία ενός μίγματος μασάζ. Για να γίνει αυτό, μια μικρή ποσότητα αυτής της ουσίας μπορεί να αναμειχθεί με 1-2 κουταλάκια του γλυκού οποιουδήποτε καλλυντικού ελαίου (εκτός από το Castor) και να εμπλουτίσει αυτόν τον συνδυασμό με 4-5 σταγόνες αγαπημένου αιθέριου ελαίου. Η χρήση αυτής της σύνθεσης θα κάνει ένα μασάζ αξέχαστο και πολύ χρήσιμο για το δέρμα.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση της Vaseline;

Το Vaseline είναι ένα από τα ασφαλέστερα καλλυντικά, καθώς οι παρενέργειες στη χρήση της αναπτύσσονται εξαιρετικά σπάνια. Η πιο κοινή αντίδραση είναι αλλεργική, η συχνότητα των οποίων είναι μικρή, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πλήρως την απουσία της. Επομένως, πριν από την πρώτη χρήση, μπορείτε να εφαρμόσετε μια ουσία σε ένα μικρό τμήμα του υγιούς δέρματος και να περιμένετε λίγα λεπτά.

Η βαζελίνη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βλεννογόνους μεμβράνες (στο στόμα, τον κόλπο ή το ορθό), θα πρέπει επίσης να αποφευχθεί για να φτάσει στα μάτια, αφού είναι πιθανό ένα αίσθημα καύσης και δυσφορίας. Εάν συνέβη, είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε προσεκτικά με καθαρό νερό.

Η εγκυμοσύνη, το θηλασμό και την ηλικία των παιδιών δεν αντενδείκνυται στη χρήση της βαζελίνης, καθώς δεν απορροφάται σε κύτταρα του δέρματος και δεν διεισδύει στη συνολική ροή αίματος.

Γιατί χρειάζεστε Boric Vaseline;

Ένα από τα συνδυασμένα μέσα, τα οποία περιλαμβάνουν την παραδοσιακή ιατρική βαζελίνη, είναι ο συνδυασμός του με ένα βορικό οξύ 5%. Η μόνη ένδειξη για τη χρήση αυτού του φαρμάκου είναι η παιδεία. Το φάρμακο εφαρμόζεται στο δέρμα του κεφαλιού και τα μαλλιά ενός ατόμου που έχει ταυτοποιηθεί από τις ψείρες και μετά από 30 λεπτά ξεπλένεται με άφθονο νερό με σαμπουάν.

Ένα από τα συνδυασμένα μέσα, τα οποία περιλαμβάνουν την παραδοσιακή ιατρική βαζελίνη, είναι ο συνδυασμός του με ένα βορικό οξύ 5%. Η μόνη ένδειξη για τη χρήση αυτού του φαρμάκου είναι η παιδεία. Το φάρμακο εφαρμόζεται στο δέρμα του κεφαλιού και τα μαλλιά ενός ατόμου που έχει ταυτοποιηθεί από τις ψείρες και μετά από 30 λεπτά ξεπλένεται με άφθονο νερό με σαμπουάν.

Σε αντίθεση με το συνηθισμένο πετρέλαιο, δεν χρησιμοποιείται για την προστασία του δέρματος από τον άνεμο και τον παγετό και απαγορεύεται κατηγορηματικά να το εφαρμόσει σε κατεστραμμένο δέρμα. Δεν συνιστάται επίσης για έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες γυναίκες και παιδιά κάτω του 1 έτους, έτσι αυτά τα άτομα θα πρέπει να επιλέξουν μια εναλλακτική λύση για τη θεραπεία της πεντικιούωσης.

Vaseline Oil στην κοσμετολογία και την ιατρική

Το Vaseline Oil είναι ένα υγρό που πωλείται σε φιάλες διαφόρων όγκων (από μικρά βάζα 10 ml σε μεγάλες φιάλες). Είναι επίσης προϊόν εξευγενισμού πετρελαίου, ωστόσο, σε αντίθεση με την παραδοσιακή βαζελίνη, έχει λιγότερη πυκνότητα.

Το Vaseline Oil έχει χρησιμοποιηθεί πολύ ευρέως στην κοσμετολογία (για την προετοιμασία διαφόρων προϊόντων φροντίδας του δέρματος), η φαρμακευτική βιομηχανία (είναι ένας διαλύτης για ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της πενικιλλίνης), για λίπανση μεμονωμένων τμημάτων των μηχανισμών. Εφαρμόζεται επίσης στην ιατρική, καθώς παράγεται με τη μορφή λύσης για τοπική εφαρμογή στο δέρμα και χρησιμοποιεί μέσα.

Οι ενδείξεις για τη χρήση της χρήσης λαδιού είναι παρόμοια με εκείνα που περιγράφονται για το λαβύρινθο που μοιάζει με βαζελίνη. Όμως, σύμφωνα με τις οδηγίες για ιατρική χρήση, 1-2 κουταλιές της ουσίας αυτής μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προς τα μέσα για τη θεραπεία και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Το λάδι Vaseline περιβάλλει στερεά ισχυρές μάζες και έχει καθαρτικό αποτέλεσμα με την τόνωση των εντερικών περιστατικών. Ωστόσο, οι γιατροί προειδοποιούν: το εφαρμόζουν με δικές του ανεπιθύμητες. Οποιαδήποτε δυσκοιλιότητα έχει πάντα αιτίες που μερικές φορές είναι αρκετά σοβαρές. Για παράδειγμα, η χρήση λαδιού βαζελίνης με εντερική απόφραξη ή σχισμή μπορεί να οδηγήσει σε μια καταστροφή. Επομένως, σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσετε, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί διαβούλευση με το γιατρό (κατά προτίμηση ένας χειρουργός).

Το δεύτερο πρόβλημα με τη μακροπρόθεσμη εισδοχή του λαδιού Vaseline μπορεί να είναι η εμφάνιση της δυσκοιλιότητας στο πλαίσιο της ακύρωσής του. Ως εκ τούτου, η πορεία της θεραπείας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 5-7 ημέρες. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες μπορούν να προκαλέσουν μια μείωση των τοίχων της μήτρας, οπότε ο γιατρός πρέπει να επιλέξει μια εναλλακτική λύση γι 'αυτούς.

Υπάρχει μια θέση διακοπών κατά τη διάρκεια της αγάπης;

Πολλοί άνθρωποι έχουν βαζελίνη που σχετίζονται με ένα λιπαντικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιπλέον ενυδατική με παραδοσιακές ή πρωκτικές σεξουαλικές επαφές. Αυτό είναι ένα λιπαντικό, μειώνοντας την τριβή και διευκολύνοντας την ολίσθηση. Με την ευκαιρία αυτή, υπάρχουν πολλά αστεία και αστεία, αλλά εκείνοι που προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν για το σκοπό αυτό είναι αρκετά γρήγορα πεπεισμένοι ότι δεν αξίζει να το πράξει αυτό.

Πολλοί άνθρωποι έχουν βαζελίνη που σχετίζονται με ένα λιπαντικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιπλέον ενυδατική με παραδοσιακές ή πρωκτικές σεξουαλικές επαφές. Αυτό είναι ένα λιπαντικό, μειώνοντας την τριβή και διευκολύνοντας την ολίσθηση. Με την ευκαιρία αυτή, υπάρχουν πολλά αστεία και αστεία, αλλά εκείνοι που προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν για το σκοπό αυτό είναι αρκετά γρήγορα πεπεισμένοι ότι δεν αξίζει να το πράξει αυτό.

Κατά την εφαρμογή ενός πετρελαίου στην βλεννογόνο μεμβράνη (η οποία απαγορεύεται, σύμφωνα με τις οδηγίες ιατρικής χρήσης), το καλύπτει με μια μεμβράνη που δεν απορροφά τα κύτταρα. Μετά την έναρξη της οικεία επικοινωνίας (ειδικά εάν εμφανίζεται με προφυλακτικό) η βαζελίνη αρχίζει να τραυματίζεται εντατικά την λεπτή επιφάνεια της βλεννογόνου μεμβράνης, οδηγώντας στην κοπή και εξαιρετικά δυσάρεστη αισθήσεις από τους δύο εταίρους. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος απόκτησης μικροταράσης και σχίσιμο ενός προφυλακτικού, ο οποίος αυξάνει την πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και μόλυνσης με φυλλομετρητές.

Έτσι, η Vaseline ως λιπαντικού δεν είναι κατάλληλη για σαφή: όταν η έλλειψη φυσικού λιπαντικού είναι καλύτερη να επιλέξει αυτά τα μέσα που κατασκευάζονται ειδικά για το σκοπό αυτό. Πωλούνται σε οποιοδήποτε φαρμακείο.

Περνάω το τεστ

Την προσωπική σας υγεία IQ  Βοηθώντας το δέρμα και όχι μόνο Βοηθώντας το δέρμα και όχι μόνο Пройдите этот тест и узнайте, во сколько баллов – по десятибалльной шкале – можно оценить состояние вашего здоровья.

Επιχειρήματα και γεγονότα

Добавить комментарий