Argumentit ja tosiasiat

Vuonna 1859. Englanti Chemist Robert CEZZ Keksiin vaseliinin. Hän huomasi tuloksena olevan aineen hämmästyttäviä ominaisuuksia - ihon paranemista, pehmenemistä ja suojasta. Hän tarkisti uuden työkalun henkilökohtaisesti itselleen, voitelemalla palovammoja ja halkeamia iholle.

Keksinnön historia

Aluksi Robert Cezbro kutsui uuden tuotteen öljy hyytelöön. Mutta tällainen nimi ei houkutellut ostajia, joten keksijä päätti käyttää kahden sanan yhdistelmää: saksa "Wasser" - vesi ja kreikka "Elaion" - oliiviöljy.

Vuonna 1872 Cezbro sai patentin tuotteen tuotantoon ja 14. toukokuuta 1878 patentoitiin "vaseliini" tavaramerkinä.

"Vaseline": n historia on ainutlaatuinen, koska tämä on harvinainen tapaus, kun tavaramerkin nimi muuttuu universaaliksi tuoteryhmän nimelliseksi nimellä.

Vaseline on ...

Vaseliini on luonnollinen - Se saadaan lehtiparafiinihartsilta, minkä jälkeen puhdistus ja valkaisu erityisistä aineista. Luonnollinen vaseliini, verrattuna keinotekoiseen, viskoosempaan, läpinäkyvään, värittömään, ilman makua ja hajua, on antimikrobisia ominaisuuksia ja houkuttelee vettä itselleen. Kun levitetään iholle, pestään voimakkaasti pois ja jättää tahmeita jälkiä.

Keinotekoinen Vaseliini on kiinteä ceresina ja parafiini, jossa on puhdistettu vaseliini tai hajuvesiöljy. Keinotekoinen vaseliini saadaan puunjalostuksessa (tekninen vaseliini) tai kosmeettisessa (kosmeettisessa Vaseline) teollisuudessa. Tämä öljy ei ole kovin viskoosi, mutainen valkoinen tai kellertävä väri, masproof, hajuton ja maku. Keinotekoinen vaseliini on tekninen, lääketieteellinen ja kosmeettinen.

Sovellus

Nykyään Vaseliniinit käytetään sähköalalla, muovi voiteluaineiden saamiseksi metallien suojelemiseksi korroosiolta, laksatiiviselta lääketieteessä ja kosmetiikkatuotteiden komponenttina kosmetiikassa.

Missä ja miten voin soveltaa vaseliinia kotona?

Heels . Uskotaan, että vaseliini ei kosteuta ihoa, mutta luo vain suojaavan esteen, joka auttaa pitämään kosteutta. Mutta olkaa se, kuten se voi, se on vaseliini, jota voidaan käyttää hiilidin ihon lieventämiseen. Levitä vaseliini ihon röyhkeiden alueiden yöksi kyynärpäissä, korkokengissä, polvilla ja aamulla ne ovat huomattavasti pehmeämpiä.

Haju . Vaseliini auttaa täydellisesti laajentamaan henkien toimintaa - ennen ranteiden ja kaulan sprinking, ensin laittoi pienen öljyn näihin paikkoihin. Asia on, että vaseliini imee hajua ja säilyttää sen levittämällä päivän aikana.

Kulmakarvat . Jotta kulmakarvat antaisivat oikean ja pysyvän muodon, ei ole tarpeen käyttää erityistä geeliä. Ota puhtaat kosmeettiset harjat, purista pudotus vaseliiniin, levitä kulmakarvat, antaen heille oikean muodon. Kun vaseliini on kuiva, kulmakarvat eivät ole vain koko päivän, mutta myös alkaa glisten. Muuten sama painopiste voidaan tehdä hiuksilla. Vaseliini ei tuhlaa hiuksia, vaan ne tekevät ne tasaisiksi.

Kuva: www.globallookpress.com.

Kasvot . Vaselineista voit tehdä keinon meikin poistamiseksi. Ota kangas tai paperi lautasliina, syötä se emäksellä ja käyttää Demacialle. Vaseliini poistaa jopa vedenpitävä kosmetiikka.

Keholle . Vaseline voidaan tehdä yksinkertainen ja edullinen palling keholle. Sinun on sekoitettava vaseliini suolalla, jotta suolapesu tai ruskea sokeri sokerin tekemiseksi. Tällainen pesu puhdistaa ihon varovasti.

Huulille

. Väriaine huulet? Käytä niitä Vaselanin yöksi - ja aamulla ne ovat tuoreita ja kostutettuja.

Hoito . VASELINE voitelee loukkaantuneen paikan palovammoissa, halkeamia, kuivaamalla nenän limakalvo, psoriasis ja niin edelleen. Huomaa, että tässä tapauksessa - ohut kerros ja pieninä määrinä.

Lapsille . Tämä on yksi temppuista, joita voit ottaa nuorelle äideille. Jos lapsen pesu, vauva itkee shampooon silmiin - voitele hänet vaseliinin kulmakarvoilla. Se on vaseliini muodostaa suojaava visiiri, joka ei salli shampoo päästä silmiin.

Arpista . Akne Vaseline ei säästä, vaan auttaa poistamaan sen seuraukset - Acne-taudin vuoksi muodostuneet arvet. Käsittely nahka-vaseliinin vaikuttavien alueiden on sen jälkeen, kun arvet, eivät anna niiden jäähdytystä.

Muuten vaseliinilla ei ole käytännössä vasta-aiheita, allerginen reaktio eri luonteen ihottuman muodossa voi hyvin harvoin.

Спаситель вазелин. Помощь коже и не только

Mikä on yhteys kuivan ihon välillä käsivarsilla ja "taisteltava salama" takissa? Ensi silmäyksellä - ei. Kuitenkin se johtuu XIX vuosisadan viimeisellä neljänneksellä luotuun keksinnöön, yksi ja toinen ongelma voidaan ratkaista.

Tänään puhumme vaseliinista.

Kuka hän on?

Keksintö kuuluu Britannian kemisti Robert Cape. Vuonna 1859 hän saa vaselania ja tarkistaa hänen ominaisuutensa itse, käsittelemällä heitä palovammoja ja halkeamia iholle. Kuten se osoittautui, aine paranee, pehmentää ja suojaa ihoa.

"Oil Jelly" oli Vaselanin etunimi. Ilmeisesti se oli epäsuosittu eikä houkutteli ostajia, joten jonkin ajan kuluttua Castbro muuttaa nimen. Nyt se koostuu kahdesta sanasta: saksa "Wasser" - vesi ja kreikka "Elaion" - oliiviöljy.

Lue materiaali aiheesta: Kuka avasi C-vitamiinia?

70-luvun alussa kysymykseen annetaan patentti tuotteen vapauttamiseksi ja 14. toukokuuta 1878 hän patentit "vaseliini" tavaramerkki.

Niin erilainen

Ihmisten tiedon edistyminen johti siihen, että luonnollisten, luonnollisten aineiden lisäksi keinotekoiset analogit ilmestyivät monille niistä. Ei jätetty syrjään ja Vaseline - se tapahtuu myös luonnollisesti ja keinotekoiselle.

Ensimmäinen saadaan lehtiparafiinihartsilta ja puhdistetaan ja valkaistaan. Verrattuna keinotekoiseen, luonnolliseen vaseliiniin on viskoosempi, avoin, ei ole värejä, makua ja hajua, "vetää" vettä. Hänellä on antimikrobisia ominaisuuksia. Iho on vaikea pestä.

Lue materiaali aiheesta: Kuinka Rakhit voitti: Nobel-palkinto D-vitamiinille

Keinotekoinen vaseliini on kiinteän aivojen ja parafiinin monimutkainen, jossa puhdistettu vaseliini tai hajuvesiöljy. Hänen viskositeettinsa ei ole niin voimakas, on mutainen, valkoinen tai kellertävä väri, muistuttaa voidetta, ei hajua eikä ole makua. On tekninen, lääketieteellinen ja kosmeettinen vaseliini.

Missä ja mitä VASELINE käyttää? Käyttötarvikkeet - lääketiede ja paitsi

Lääketiede ja kosmetiikka

Vaseliinin lääketieteellisiä ja kosmeettisia tavoitteita käytetään kuivana ihon poistamiseksi epäedullisesta vaikutuksesta siihen tuuleen, aurinkoon, kylmään lämpötilaan ja sen tippoihin.

Спаситель вазелин. Помощь коже и не только

Lisäksi joitain lääketieteellisiä tuotteita voiteltavat ne (perärueroa, kaasujohtava putki) ennen instrumentaalimenetelmien suorittamista.

Pehmentää karkea iho. Levitä vaseliini ennen nukkumaanmenoa näillä alueilla ihon kyynärpäillä, korkokengät, polvet - aamulla he ovat selvästi pehmeämpiä.

Poista meikki. Tämä auttaa kangasta tai paperin lautasliinaa, joka on kyllästetty vaseliinilla. Uskotaan, että jopa vedenpitävä kosmetiikka tulee.

Assille. Vaseliinin "akne" ei käsittele, mutta se voi auttaa poistamaan seurauksia - aknen sairauden aikana muodostuneet arvet. Yhdenmukaisten paikkojen käsittely ihon vaseliinissa suoritetaan arkien esiintymisestä, ei sallita niiden puutteita.

Vasta-aiheet? Hieman, mutta siellä on.

Et voi käyttää vaseliinia, jolla on korkea herkkyys ja allergioita.

Pitkäaikainen käyttö, ihon ärsytys voi näkyä vaseliinin soveltamispaikassa sekä allergisia reaktioita.

Kun käytät edelleen VASELINEa? Mitä et ehkä tiedä

Kengät, laukku tai lompakko Lost Shine? Levitä ohut kerros vaseliin ja pyyhi luonnollisella liinalla muutamassa sekunnissa.

Pieni salama takki, kengät jne.? Hieman tämä tarkoittaa ongelmaa.

Vaatteet osuvat huulipunan tai sävy kermaa? Käsittele pieni määrä öljy ja este tavalliseen tapaan.

Historiasta: Suuren isänmaallisen sodan aikana vaseliinin voideltuja lomakkeita leivontaan leivontaan.

Lue materiaali aiheesta: Victoryn nimessä! Lääkäreiden syöttäminen suuren isänmaallisen sodan aikana

Lopuksi

Huolimatta havaitsemisen painostuksesta vaseliini, toisin kuin monet tämän ajanjakson keksinnöt, käytetään tähän päivään.

Samanaikaisesti on muistettava, että vaseliinin käyttö lääketieteessä ja apteekissa olisi harkittava, ja tietenkin ei ole ihana - erityisesti samoista ihon ongelmista. On tilanteita, kun sen käyttö voi pahentaa prosessia - esimerkiksi akne ja rosacea.

Kuinka käsitellä demodekosia? Kertoo Lääkintätieteiden ehdokas, DermatoVerologist "Klinikka Expert Tula" Vladislav Leonidovich Sheinkman

Vaseliini voi luoda kosteuden ihon illuusion. Se muodostaa veden hylkivän kalvon, joka on liukenematon veteen itse. Siten kosteutta pidetään soluissa. Tällaisella "suojalla" kuitenkin solujen vesitasapaino voidaan häiritä. Lisäksi vaseliini on melko vaikea pestä pois ihosta. Tulehduksen kehityksen välttämiseksi on mahdotonta soveltaa sitä paksulle kerrokselle raakaa iholle, koska vaseliini viivästyy paitsi vettä vaan myös rasvainen rasva ja saastuminen.

Lähtö on yksinkertainen: kaikki on hyvä maltillisesti ja sitten kun tarvitset. Jos olet suunnitellut käyttää tätä työkalua ratkaisemaan kaikki terveysongelmat, ota ensin yhteyttä lääkäriisi.

Tee tapaaminen lääkäri-dermatologin kanssa tässä

Huomio: Neuvottelut eivät ole saatavilla kaikissa kaupungeissa

Teksti: Enver Aliyev

JAR VASELINE löytyy ehkä missä tahansa talossa. Se on hyvin yleinen lääke- ja kosmeettinen työkalu, jolla ei käytännössä ole vasta-aiheita ja sivuvaikutuksia, ja jopa oma päivä - 14. toukokuuta (se oli tänä päivänä vuonna 1878, USA: ssa saatiin patentti). Mikä on vaseliini, millaisia ​​sitä olemassa ja missä tilanteissa se voi olla hyödyllinen? Yksityiskohdat MedabOutMe-artikkelissa.

Perustiedot VASELINE

Vaseliini on voide, jonka väri voi vaihdella läpinäkyvistä keltaiseksi (puhdistuksen asteesta riippuen).

Vaseliini on voide, jonka väri voi vaihdella läpinäkyvistä keltaiseksi (puhdistuksen asteesta riippuen).

  • Vaseline on yksi öljynjalostustuotteista.
  • Vaseliinin pääaine on valkoinen nestemäinen parafiini.
  • Vaseliinilla ei ole väriä, ei tuoksua siis, ei ole tiedossa hänelle, se ei ole kenenkään tiedossa.
  • Vaseline voidaan sekoittaa minkä tahansa kosmeettisen öljyn kanssa, paitsi pyöräilijä, ja tulos on seos, jolla on sekä suojaavia että ravitsemuksellisia ominaisuuksia ihosoluille.
  • Lääketieteellinen vaseliini ja tämän lääkkeen soveltaminen

Lääketieteellinen vaseliini myydään alumiiniputkissa 25 g: lle. Sitä käytetään paikalliseen sovellukseen vaurioituneelle iholle. Kun olet syöttänyt tämän työkalun ihon ongelma-alueille, se luo erityisen suojaavan esteen, jonka aikana ihosolut voivat nopeasti regeneroida. On ehdottomasti kiellettyä soveltaa sitä avaamaan haavoja, mukaan lukien tartunnan saaneet. Ennen menettelyä varten sinun on puhdistettava pinta saastumisesta veden tai erikoisnapinnot. Lisäksi kannattaa välttää silmänsä silmiin tai limakalvojen pinnalle.

Vaselanin käyttöohjeet suosittelee pienen määrän tätä lääkitystä ja kevyitä liikkeitä varovasti hierovat sitä ihoon. Toinen vaihtoehto on Applique.

Kosmeettinen vaseliini kauneuden ja terveyden iholle

Kosmeettinen vaseliini ei imeydy ihon syviin kerroksiin ja tunkeutuu vain pinnalliseksi, mikä luo eräänlainen suojakalvo. Se ei vaikuta solujensa tilaan, eli lääkkeelle ei ole (ei kosteuttaa eikä syö). VASELINE suojaa kudosta ulkoisen ympäristön eri tekijöiden kielteisistä vaikutuksista (tuuli, pakkas, lumi jne.).

Kosmeettinen vaseliini ei imeydy ihon syviin kerroksiin ja tunkeutuu vain pinnalliseksi, mikä luo eräänlainen suojakalvo. Se ei vaikuta solujensa tilaan, eli lääkkeelle ei ole (ei kosteuttaa eikä syö). VASELINE suojaa kudosta ulkoisen ympäristön eri tekijöiden kielteisistä vaikutuksista (tuuli, pakkas, lumi jne.).

Sitä käytetään useimmiten paikalliseen sovellukseen ihon murtumisalueille, jotka sijaitsevat kyynärpäissä, polvissa. Se ei ole huono huulien suojelemiseksi, kasvojen iho kylmässä kaudella. Kosmeettinen vaseliini on osa valtava määrä erilaisia ​​voiteita, naamioita, hygieenisiä huulipunat ja muut kasvojen ja kehon hoitotuotteet.

VASELINEa voidaan käyttää hierontaseoksen valmistamiseksi. Tätä varten pieni määrä tätä ainetta voidaan sekoittaa 1-2 teelusikalla mille tahansa kosmeettiseen öljyyn (lukuun ottamatta Castor) ja rikastuttaa tätä yhdistelmää 4-5 tippaa rakastettua eteeristä öljyä. Tämän koostumuksen käyttö tekee hieronnan unohtumattoman ja erittäin hyödyllisen iholle.

Onko vasta-aiheita vaseliinin käyttöön?

Vaseliini on yksi turvallisimmista kosmetiikasta, koska sen käyttövaikutukset kehittyvät erittäin harvoin. Yleisin reaktio on allerginen, jonka taajuus on pieni, mutta kukaan ei voi täysin taata sen poissaoloa. Siksi ennen ensimmäistä käyttöä voit soveltaa ainetta pieneksi terveeksi ihoksi ja odottaa muutaman minuutin.

Vaseline ei voi käyttää limakalvoissa (suussa, emättimessä tai peräsuolessa), sitä olisi myös vältettävä päästäkseen silmiin, koska se on mahdollista polttavasta ja epämukavuudesta. Jos se tapahtui, on tarpeen huuhtelee perusteellisesti puhtaalla vedellä.

Raskaus, imetys ja lasten ikä eivät ole vasta-aiheisia vaseliinin käyttöön, koska se ei imeydy ihosoluihin eikä se tunkeutuu yleiseen verenkiertoon.

Miksi tarvitset Boric Vaseline?

Yksi yhdistetyistä keinoista, joka sisältää perinteisen lääketieteellisen vaseliinin, on sen yhdistelmä 5% boorihappoa. Ainoa merkintä tämän lääkityksen käyttö on pedikulosis. Lääkettä käytetään pään iholle ja henkilön, joka on tunnistanut täitä, ja 30 minuutin kuluttua se pestään runsaalla vedellä shampoolla.

Yksi yhdistetyistä keinoista, joka sisältää perinteisen lääketieteellisen vaseliinin, on sen yhdistelmä 5% boorihappoa. Ainoa merkintä tämän lääkityksen käyttö on pedikulosis. Lääkettä käytetään pään iholle ja henkilön, joka on tunnistanut täitä, ja 30 minuutin kuluttua se pestään runsaalla vedellä shampoolla.

Päinvastoin kuin tavallinen maaöljy, sitä ei käytetä ihon suojaamiseen tuulesta ja pakkasta, ja se on ehdottomasti kielletty soveltamaan sitä vaurioituneeseen ihoon. Sitä ei myöskään suositella raskaana oleville naisille, naisia ​​ja alle 1-vuotiaille lapsille, joten näiden henkilöiden pitäisi valita vaihtoehto pedikulosin hoitoon.

VASELINE-öljy kosmetiikassa ja lääketieteessä

Vaseline-öljy on nestemäinen, joka myydään eri volyymien pulloissa (pienistä 10 ml: n suurista pulloista). Se on myös öljynjalostuksen tuote, mutta toisin kuin perinteinen vaseliini, sillä on vähemmän tiheyttä.

Vaseline-öljyä on käytetty hyvin laajalti kosmetologiassa (erilaisten ihonhoitotuotteiden valmisteluun), lääketeollisuus (se on liuotin joillekin lääkkeille, mukaan lukien penisilliini), mekanismien yksittäisten osien voitelua varten. Sitä sovelletaan myös lääketieteessä, koska se valmistetaan liuoksen muodossa paikalliseen sovellukseen iholle ja käyttö sisälle.

Öljyn käytön käyttöä koskevat merkinnät ovat samankaltaisia ​​kuin sokkelomainen vaseliini. Mutta lääketieteellisen käytön ohjeiden mukaan 1-2 ruokalusikallista tätä ainetta voidaan käyttää myös sisäänpäin ummetuksen hoitoon ja ehkäisyyn. VASELINE Öljy ympäröi vankka voimakas massa ja sillä on laksatiivinen vaikutus stimuloimalla suolistoperistaleja. Lääkärit varoittavat kuitenkin: käytä sitä omalla ei-toivottavaksi. Ummetus on aina syitä, jotka ovat joskus melko vakavia. Esimerkiksi vaseliinin öljyn käyttö suoliston tukkeutumisella tai appendicitis voi johtaa katastrofiin. Siksi joka tapauksessa ennen sen aloittamista on tarpeen saada neuvottelu lääkärin (mieluiten kirurgi).

Toinen ongelma, jolla on pitkäkestoinen vaseliiniöljy, voi olla ummetuksen ulkonäkö sen peruuttamisen taustalla. Siksi hoidon aikana ei saa ylittää 5-7 päivää. Lisäksi raskaana olevat naiset voivat aiheuttaa kohdun seinien vähentämisen, joten lääkärin on valittava vaihtoehto niille.

Onko lomapaikka rakkauden jumalan aikana?

Monilla ihmisillä on VASELINE, joka liittyy voiteluaineeseen, jota voidaan käyttää lisää kosteuttavia perinteisiä tai anaalisia seksuaalisia koskettimia. Tämä on voiteluaine, vähentää kitkaa ja helpottaa liukumista. Tällöin on monia vitsejä ja vitsejä, mutta ne, jotka yrittivät käyttää sitä tähän tarkoitukseen, ovat melko nopeasti vakuuttuneita siitä, että ei kannata tehdä tätä.

Monilla ihmisillä on VASELINE, joka liittyy voiteluaineeseen, jota voidaan käyttää lisää kosteuttavia perinteisiä tai anaalisia seksuaalisia koskettimia. Tämä on voiteluaine, vähentää kitkaa ja helpottaa liukumista. Tällöin on monia vitsejä ja vitsejä, mutta ne, jotka yrittivät käyttää sitä tähän tarkoitukseen, ovat melko nopeasti vakuuttuneita siitä, että ei kannata tehdä tätä.

Kun levität maaöljyä limakalvolla (joka on kielletty lääketieteellisen käytön ohjeiden mukaan), se kattaa sen kalvolla, joka ei absorboi soluja. Intiimi tiedonsiirron aloittamisen jälkeen (varsinkin jos se tapahtuu kondomin kanssa) Vaseline alkaa vahingoittaa voimakkaasti limakalvon herkkiä pintaa, mikä johtaa sen leikkaamiseen ja erittäin epämiellyttäviin tuntemuksiin molemmista kumppaneista. Tämän seurauksena on todellinen riski saada mikrotulehdus ja repiminen kondomin, mikä lisää ei-toivotun raskauden ja infektion todennäköisyyttä suhteellisen sairauksien kanssa.

Joten vaseliini voiteluaine ei sovellu yksiselitteiseen: kun luonnollisen voiteluaineen puute on parempi valita nämä keinot, jotka valmistetaan nimenomaan tähän tarkoitukseen. Ne myydään kaikissa apteekissa.

Siirtää testiä

Henkilökohtainen IQ-terveys  Auttaa ihoa ja paitsi Auttaa ihoa ja paitsi Пройдите этот тест и узнайте, во сколько баллов – по десятибалльной шкале – можно оценить состояние вашего здоровья.

Argumentit ja tosiasiat

Добавить комментарий